Zpět na hlavní stránku

Akce školy ve školním roce 2017 - 2018

 

 

vloženo 15. března 2018

Soutěž ve vaření

Halloween V úterý 27. 2. jsme vyhlásili soutěž ve vaření. V pracovních činnostech s panem učitelem Šujanem jsme vymysleli plakátek, zvolili členy poroty a vyzvali třídu 9. A k duelu. Výzva byla přijata a další úterý 6. 3. 2018 jsme se pustili do vaření. Jako hlavní chod jsme vymysleli kuřecí špíz s paprikou a cibulkou, vařený brambor a zeleninu ratatouille. Dále přišel na řadu dezert. Dohodli jsme se na zmrzlinových pohárech se šlehačkou a banánem, jako zdobení jsme použili lentilky a trubičky.
V porotě zasedli: pan ředitel V. Tulka, pan zástupce Z. Lichtneger, naše třídní učitelka D. Šamánová, třídní učitel 9. A I. Mika a náš pan učitel pracovních činností T. Šujan. Doufáme, že jim naše jídlo chutnalo, protože jsme se opravdu snažili. Však vidíte na fotkách. Ve čtvrtek bude vařit třída 9. A. Pak se uvidí!

Fotografie zde!

Připravili: žáci 8. a 9. B


<< zpět / top ^

 


vloženo 4. listopadu 2017

Halloween

Halloween Máme zde konec října, který je v zahraničí symbolem oslav svátku Halloween. I naše základní škola se zapojila do těchto oslav. Dne 31. 10. 2017 pro žáky naší základní školy zorganizoval Klub Krokodýl Strašidelné odpoledne. Děti se mohly zúčastnit tvoření v našich dílničkách, kde si společnými silami vyráběly masky a strašidelného pavouka. Následně proběhl samotný rej masek v naší tělocvičně. Na akci byl dětem k dispozici fotokoutek a malování masek přímo na obličej. Zároveň probíhaly i doprovodné soutěže, mimo jiné i velmi oblíbená soutěž o nejlepšího tanečníka naší párty. Na závěr byly nezávislou porotou vyhlášeny i tři nejlepší masky. celou akcí provázel DJ a moderátor Guiliano z Klubu Krokodýl. Celé odpoledne si naše děti i učitelé skvěle užili a již teď se těšíme na další společnou akci.

Fotografie zde!

Připravila: Mgr. Petra Horká


<< zpět / top ^

 


vloženo 29. října 2017

Akce třídy 2. + 3. B

Akcička V úterý 10. října si třída 2. a 3. B vyrazila na výlet do Komárova. Viděli jsme řeku Svratku, Jižanský dvorek i Biotop. Při přírodovědné vycházce jsme si procvičili mnoho učiva v praxi. Po cestě jsme sledovali semafory, značky a připomínali si jejich význam. Procvičili jsme si přecházení po přechodu a využili pravidla silničního provozu. Na Jižanském dvorku jsme viděli mnoho zvířátek, která jsme si prohlédli na vlastní oči zblízka. Mimo jiné jsme viděli koně, daňky, ovce, kozy, husy, kačeny, slepice, králíky, krocany, prasata i krávu. Po cestě jsme potkali i 5 koček a 2 psy. Na řece Svratce jsme viděli divoké kačeny a kačery. Obdivovali jsme krásný podzim a padající listí. Při procházce kolem biotopu jsme zavzpomínali na letní radovánky a u nedalekého parníku na suchu jsme naplánovali letní výlet parníkem po “Prýglu“. Výlet jsme si moc užili a už se těšíme na další školní akci.
Neuběhl ani týden a naše třída opět opustila školní lavice. Tentokrát jsme se vydali za kulturou do Divadla Bolka Polívky. Představení Ferda Mravenec bylo plné písniček a postaviček v krásných kostýmech. Mimo jiné nechyběli Ferda Mravenec, Brouk Pytlík, Beruška, Cvrček, Ploštice, Koník ani Hlemýžď. Vysloužili si od nás veliký potlesk. Na závěr jsme ještě zašli naproti do kostela svatého Jakuba. Příjemný den plný krásné atmosféry nás moc potěšil.

Fotografie zde!

Připravila: Mgr. Michaela Krátká


<< zpět / top ^

 


vloženo 29. října 2017

„Foukej, foukej, větříčku!“

Foukej, větříčku... Přání, které malá skupinka slečen ze 4. a 5. B třídy posílala do nebe jednoho slunečného zářijového dopoledne, kdy jsme se rozhodly vyzkoušet si staletími ověřenou dětskou podzimní zábavu – pouštění draka. Kluky jsme nenalákaly a tak jsme vyrazily samy. Dobrodružným se ukázal již výstup na naši cílovou metu - Bílou horu. Ač se toto místo nachází jen několik tramvajových zastávek od rušné části města, cesta na vrcholek hory připomínala spíše putování labyrintem opuštěné divočiny. Odměnou se nám stal kromě kopce bohatě posetého barevnými listy podzimu i krásný výhled na sluníčkem ozářené Brno. Co ale holky zajímalo ještě víc, bylo vypuštění našeho dravého zvířete. Zpočátku se dravec moc akční nezdál, spíše to vypadalo na lenochoda, jemuž se nejvíc líbí na zemi, ale po několikerém přivolávání větrných proudů a mnohých pokusech naší šikovné nadhazovačky Jenny, se drak konečně nechal přemluvit, vznesl se a hrdě se třepotal i nad těmi nejvyššími stromy, za což byl děvčaty odměněn potleskem a neskrývanou radostí a spokojeností.
Když se ukázalo, že drak je schopen letu, nastal boj o pozici vodiče a možnost pouštět ho ještě výš a výš... Ukázalo se ovšem, že nejenže není vůbec jednoduché draka do vzduchu dostat, ale i ho tam udržet. Ovladač na něm chyběl, na povely, domluvy ani pohrůžky nereagoval, dělal si zkrátka, co chtěl a to s dosti velkou silou a vervou, až došlo k nehodám, musely být zorganizovány dvě záchranné vyprošťovací akce z větví blízkých stromů, což byly situace velmi napínavé s výsledkem nejistým. Možná však i díky radám a povzbuzování děvčat se nakonec povedlo draka bez poškození doslova vyrvat stromoví a vše dobře dopadlo. Dál jsme raději osud pokoušet nechtěly, unaveného draka jsme uložily do tašky a zbytek času se věnovaly sběru krásně zbarvených podzimních listů... A co říct víc? Snad jen to, že drak stále „táhne“ a kluky další den, když poslouchali zážitky našeho týmu možná mrzelo, že se nepřidali...

Fotografie zde!

Připravila: Leona Šerá


<< zpět / top ^

 


vloženo 10. října 2017

Veletrh odborného vzdělávání při 59. ročníku Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně

V úterý se žáci 9. A, 9. B a 8. B zúčastnili veletrhu odborného vzdělávání. V pavilonu Z pro ně bylo připraveno mnoho stánků, ve kterých se prezentovaly jednotlivé střední školy. Žáci nejen naší základní školy si měli možnost prohlédnout předměty vytisknuté v 3D tiskárně (plně funkční kolo, zmenšeninu kabrioletu nebo formule, Eiffelovu věž, lebku nebo také moderní umění). Zástupci a studenti středních škol měli k dispozici velké množství reklamních předmětů školy, které si mohli návštěvníci z veletrhu odnést a podrobně si doma společně s rodiči prostudovat, jestli právě škola prezentující se na tomto veletrhu nebude právě ta, na kterou si do 1. března podají přihlášku.
Dále pak bylo možné projít celý areál BVV a shlédnout tak velké množství strojů, nářadí, výrobků, obrobků, polotovarů…zkrátka předmětů, které jsou novinkami na trhu. České i zahraniční firmy (Indie, Itálie, Slovensko, Velká Británie, Španělsko, Rakousko a další) zde byly opravdu dobře připraveny na nápor návštěvníků.
V neposlední řadě si žáci mohli koupit něco k pití a jídlu, takže po hodinové exkurzi jsme se zase všichni spokojeně vrátili zpět do školy.
Díky naší účasti na Veletrhu odborného vzdělávání máme vstup do VIDA centra za pouhou 1 Kč. Ve čtvrtek se tam chystáme!

Připravila: Mgr. Daniela Šamánková


<< zpět / top ^

 


vloženo 20. září 2017

Zapojení do projektu "Paměťové instituce"

Naše základní škola se v tomto školním roce stala součástí projektu, který dětem umožňuje navštívit památky v jejich rodném městě Brně. Na jednu z těchto vycházek vyrazili v hojném počtu také 8. A. a 7. třída. Jejich společným cílem se stala expozice Fauna Moravy. Tato jedinečná sbírka náleží pod instituci Moravského zemského muzea a je umístěna v areálu Biskupského dvora. Již na začátku pozornost dětí upoutal průvodce zajímavými historky ze života zvířat. Děti prohlídka velmi bavila a dozvěděly se spoustu nových a užitečných informací. Tuto návštěvu jsme zakončili společnou vycházkou po již vánočním Brně. Nejen z mého pohledu se jednalo o velice příjemný a zábavně strávený den. Již teď se těšíme na další společné návštěvy paměťových institucí v našem městě Brně.

Připravila: Mgr. Petra Horká


<< zpět / top ^

 


Akce roku 2016/2017

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v minulém roce...

Akce roku 2015/2016

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v minulém roce...

Akce roku 2014/2015

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v minulém roce...

Akce roku 2013/2014

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v minulém roce...

Akce roku 2012/2013

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v minulém roce...

Akce roku 2011/2012

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v minulém roce...

Akce roku 2010/2011

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v minulém roce...

Akce roku 2009/2010

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v minulém roce...

Akce roku 2008/2009

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v předminulém roce...

<< zpět / top ^