Zpět na hlavní stránku

Akce školy ve školním roce 2009 - 2010

 

vloženo 19. července 2010

Učitelé pracují i o prázdninách

Hřiště na Mlýnské Jak všichni dobře víte, naše školní hřiště již toho má za 10 let existence hodně za sebou. Kvalita povrchu byla pokryta téměř souvislou směsí písku a zaschlého bláta. Po dešti nebo za vlhka se potom povrch stal opravdovým kluzištěm a nedalo se na něm sportovat. Svépomocí jsme tedy hřiště vyčistili a připravili k užívání v novém školním roce. Práce to nebyla jednoduchá, ale za pomocí tlakové vody je znovu povrch téměř jako nový. Tak ať to v září neklouže.


Fotografie zde!

Připravil: Mgr. Petr Kapounek


<< zpět / top ^

 


vloženo 15. června 2010

Tradiční Jarmark

Tradiční Jarmark Ve středu 9. června 2010 ve 14 hodin byl zahájen na školním hřišti tradiční Jarmark. Akce proběhla v rámci neformální kulturní aktivity projektu Amen sikhĺuvas pre dživipen spolufinancovaného ESF a v rámci oslav 100 let vzniku školy.
Přítomné na úvod pozdravil starosta MČ Brno-střed pan Mgr. Libor Šťástka. Spolu s místostarostou panem Dušanem Pazdírkem a vedoucím odboru školství, sportu, kultury a mládeže panem Janem Nevoralem byli našimi čestnými a váženými hosty.
Na programu Jarmarku byla vystoupení školní hudební skupiny Bongáči, pěveckého souboru 1. stupně pod vedením paní učitelky Mikové a vystoupení partnerských škol ZŠ a MŠ 28. října, ZŠ a MŠ Merhautova a taneční skupiny Merci. Za krásného počasí se prostě hrálo, tančilo a zpívalo. Děti také soutěžily v nejrůznějších disciplínách o zajímavé ceny.
Všechna vystoupení se účinkujícím velmi povedla a všem divákům se moc líbila. Celé odpoledne naplňovala vzájemná pohoda. Již teď se všichni těšíme na září, kdy budeme slavit 100. výročí školy a podobné akce budou další součástí těchto oslav.


Prohlédněte si fotografie z akce.

Připravil: Mgr. Petr Kapounek


<< zpět / top ^

 


vloženo 15. června 2010

Turnaj nanečisto

Herní klub se představuje Na naší škole se pomalu rozjíždí herní klub. Je to zatím spíše odpolední setkávání několika nadšenců pro stolní deskové hry. Rozhodli jsme se, že se zúčastníme herního turnaje a abychom nešli bez přípravy, uspořádali jsme si ve škole taky malý turnaj mezi třídami 8.A, 8.a 9.B, 9.A.
S vybranými žáky, převážně z 8.A, jsme se vypravili v pondělí 7. 6. 2010 na herní turnaj mezi brněnskými školami, který se konal v Domě umění na Malinovského náměstí. Hrálo se Ubongo, Trans Amerika, Galaxy Truckem a Želví závody. Po registraci si každý vybral hru, spoluhráče a dle předem daných pravidel se ponořil do světa deskových her. Před vyhodnocením jsme si prošli výstavu planeta Eden (svět zítřka).
Přestože jsme si šli hlavně zahrát, dostalo se nám i ocenění, když Mirek Barkoci vyhrál jednu z cen, kterou věnoval našemu hernímu klubu. Všem účastníkům děkujeme za skvělou reprezentaci naší školy a těšíme se na podzimní turnaj.


Vstup do fotogalerie.

Připravila: Mgr. Jana Procházková


<< zpět / top ^

 


vloženo 29. května 2010

2. hudební festival Naše kolo – Amari kereka!

Herní klub se představuje Ve čtvrtek 27. 5. 2010 se konal v kulturním centru Omega na Musilové 2. hudební festival Naše kolo – Amari kereka! Záštitu nad ním převzal 1. náměstek primátora města Brna MUDR. Daniel Rychnovský.
Učitelé a asistenti ZŠ a MŠ nám. 28. října, ZŠ a MŠ Křenová, ZŠ a MŠ Merhautova a ZŠ a MŠ Grafická Praha vybrali ze svých školních řad ty nejlepší kapely a taneční soubory. Na jevišti se vystřídaly hudební a taneční skupiny Bongáči, Merci, DFE, Cikáni jdou do nebe, Jagori, Sovnakune chaja, Bobo a spol., hudební skupiny ze ZŠ a MŠ Merhautova a ze ZŠ a MŠ nám. 28. října.
Sál byl vyzdoben výtvarnými pracemi žáků zúčastněných škol a do posledního místa zaplněn vděčnými diváky. K slavnostní atmosféře přispěla velká účast významných hostů včetně pana starosty městské části Brno-Střed. Festival byl součástí neformálních kulturních akcí v rámci projektu ESF OP VK Amen sikhľuvas pre dživipen! (Učíme se pro život!).
Hlavním organizátorem festivalu byla ZŠ a MŠ Brno, náměstí 28. října, která celou akci vzorně připravila a výborně zvládla.


Fotky z akce

Připravila: Mgr. Ludmila Kotlánová


<< zpět / top ^

 


vloženo 27. května 2010

Slavíci ve školní lavici

Pěvecká soutěž. Jedno běžné úterní odpoledne (25. května 2010) se změnilo na odpoledne „slavičí“. V horním patře naší školy se sešlo mnoho malých zpěváčků, kteří si připravili písničky do naší školní soutěže. Na úvod se předvedla kapela Bongáči a zahájila letošní soutěžení. Zpívalo se ve dvojicích i ve trojicích, písničky z pohádek i romské, s hudebním doprovodem i bez něj. Nejvíce porotu zaujal výkon dvojice páťáků Patrik Daniel a Nikolas Sedláček, kteří právem zvítězili. Předávání cen se uskutečnilo na tradičním Jarmarku, kde si vítězové i zazpívali. Obě kulturní akce proběhly v rámci projektu ESF OP VK Amen sikhľuvas pre dživipen! (Učíme se pro život!).


Prohlédněte si fotografie.

Připravila: Mgr. Jana Procházková


<< zpět / top ^

 


19. května 2010

Turnaj v kopané

Kopaná ke 100. výročí školy. Na hřišti ZŠ a MŠ Brno Křenová se uskutečnil turnaj v malé kopané pořádaný u příležitosti oslav 100. výročí vzniku školy. Akce proběhla také v rámci zapojení do OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost v projektu Amen sikhľuvas pre dživipen a dalších obdobných projektů. Sešli se zde ráno zástupci brněnských základních škol nám. 28. října, Vranovská, Sekaninova, Lidická a pořádající školy na Křenové. Ve skupinách proti sobě chlapci odehráli 12 zápasů, ze kterých do finálového klání postoupila družstva, která se v základních skupinách umístila na 1. a 2. místě. O celkové třetí a čtvrté místo spolu sehráli utkání družstva „A“ a „B“ z 28. října a o první a druhé místo družstva Křenové „A“ a Lidické. Ještě před vyhlášením výsledků se účastníci turnaje posilnili připraveným občerstvením, které pro všechny nachystali asistenti z pořádající školy. Po finálových zápasech a občerstvení se všichni nemohli dočkat 14,00 hodiny, kdy byly vyhlášeny výsledky a předány poháry a ceny pro vítěze. Na prvním místě se umístila ZŠ Křenová „A“, na druhém místě ZŠ Lidická a na třetím místě ZŠ 28. října „A“. Nejlepším střelcem turnaje byl vyhlášen Michal Mižigár ze ZŠ nám. 28. října a nejlepším brankářem Patrik Lakatoš ze ZŠ Křenová.


Prohlédněte si fotografie.

Připravil: Mgr. Petr Kapounek


<< zpět / top ^

 


18. května 2010

Den Země

Den Země 30. dubna 2010 proběhl na druhém stupni projektový den: Den Země. Naši žáci si zábavnou formou připomněli, proč je důležité chránit naši přirodu - a co pro to mohou oni sami udělat. Dozvěděli se, které oblasti naší planety jsou nejvíce ohroženy. Zjistili, které živočišné a rostlinné druhy je nutno chránít. Připomněli si nějvětší ekologické problémy současné doby (výbuch sopky na Islandu, tání ledovců, kácení pralesů, roršiřování pouští). To vše se odehrávalo na 6 stanovištích. Každá skupina si poznatky zaznamenávala do mapy světa – vzniklo tak 6 zcela originálních ekologických map. :-)


Prohlédněte si fotografie.

Připravily: Mgr. Alena Vaňková a Mgr. Jana Procházková


<< zpět / top ^

 


10. května 2010

Projekt "Partnerská třída - první pomoc"

Partnerská třída V úterý 4. 5. se zase sešly třídy 6+7.B a 3+4.B, aby se společně zdokonalily v poskytování první pomoci. Nejdříve si žáci vytvářeli myšlenkovou tabuli, vypracovali krátký testík a potom už si vzájemně i s p. učitelkami vyprávěli o úrazech a jejich ošetření. Pak následovala ta nejzábavnější a zároveň nejpoučnější část, kdy si děti ve skupinkách mezi sebou navzájem ošetřovaly různé druhy krvácení a zlomenin. Někteří předvedli velkou zručnost i znalosti a všichni spolu pěkně spolupracovali.


Prohlédněte si fotografie.

Připravila: Mgr. Renata Miková


<< zpět / top ^

 


25. dubna 2010

3.B + 4.B a Den Země

23. 4. jsme si naplánovali jako seznamovací den s naší Zemí. Nejdříve jsme si ve třídě povídali, co to vlastně Den Země je, jak vznikl a kde a proč ho slavíme. Vypracovali jsme si pracovní list o přírodě a pak už hurá ven do Lužánek, za panem Trávníčkem, s kterým už jsme kamarádi. V parku na nás čekala spousta zajímavých věcí. Poznávali jsme stromy, hmyz, zasadili si žalud, z kterého nám vyroste strom a také jsme zachraňovali mouchy z pavoučích sítí. A pak nás pan Trávníček naučil připravit si záhonek a zasít ředkvičky. Za 6 týdnů si je pojedeme sníst! A ještě jsme za odměnu dostali dvě krásné pokojové květiny, o které se budeme ve třídě starat.


Připravila: Mgr. Renata Miková


<< zpět / top ^

 


8. dubna 2010

Den Romů

Romové slaví 8. dubna svůj mezinárodní svátek. Také naše škola si tento významný den připomněla. Již na 7. 4. 2010 si žáci a pedagogové připravili neformální kulturní program pro rodiče, veřejnost a své spolužáky. Akce byla zaštítěna projektem Amen sikhľuvas pre dživipen, financovaným ESF a státním rozpočtem ČR. Děti předvedli své dovednosti ve zpěvu a tanci, byly vystaveny jejich vývarné práce a výrobky. Všichni se dobře bavili a náladu povzbuzovala školní hudební skupina Bongáči. Tato kulturní akce byla také součástí oslav 100. výročí založení školy.


Prohlédněte si fotografie z akce.

Připravila: Mgr. Ludmila Kotlánová


<< zpět / top ^

 


26. března 2010

Setkání bývalých a současných učitelů na Křenové

Skupinové foto První akcí v rámci oslav 100. výročí vzniku školy na Křenové bylo přátelské setkání bývalých a současných pedagogů, kteří nejen společně zavzpomínali, ale oslavili také svůj svátek – Den učitelů. Po zahajovacím proslovu pana ředitele Tulky pokračoval připravený kulturní program v tělocvičně školy. Představili se žáci prvního stupně se svým pěveckým sborem pod vedením paní učitelky Mikové, chlapci a děvčata se svými tanečky a školní kapela Bongáči složená z žáků druhého stupně. Závěr kulturního programu patřil pěveckému vystoupení současného pedagogického sboru. Po něm již následovala organizovaná prohlídka školy, při které si mohl každý z hostů prohlédnout nejen své minulé pracovní místo, ale také současné učebny, odborné pracovny a vybavení, které mohou žáci používat při každodenní výuce. Prohlídka končila na školní střeše nádherným výhledem na panoráma města Brna, kde hlavní dominanty tvoří katedrála sv. Petra a Pavla s hradem Špilberk. Potom se všichni přemístili do školní jídelny. Zde při malém občerstvení, které připravili současní učitelé pro své vzácné hosty, si vzájemně povykládali o tom, jak se učilo na Křenové dříve a jak je tomu nyní. S příjemnými zážitky a pocity úspěšné akce se všichni rozloučili a těší se na další akce v rámci oslav 100. výročí vzniku školy na Křenové ulici.


Prohlédněte si fotografie z akce.

Připravil: Mgr. Petr Kapounek


<< zpět / top ^

 


24. března 2010

Budeme v televizi!

Z natáčení... Ve středu 24.3. se před školou sešli vybraní žáci ze 4.-9. tříd, (Nutno zmínit, že nepřišli všichni!) a vyrazili s pedagogickým doprovodem na natáčení soutěžního pořadu „Věříš si?“ do studia České televize na Jezuitské ulici. Bylo to úžasné, všude spousta reflektorů, kamer, mluvili s námi produkční, kameramani, režisér. Fandili jsme soutěžícím, povzbuzovali je a sledovali, kolik toho ví a jak jsou šikovní.
Všichni žáci se chovali na jedničku a ukázali, že ve společnosti umí vystupovat tak, aby je mohli ostatní chválit. To se stalo i v televizi. Natáčení skončilo poměrně brzy, protože všichni plnili přesně to, o co je kameraman a režisér žádali, takže se záběry nemusely několikrát opakovat.
Všichni si zaslouží velkou pochvalu.


Fotografie z natáčení zde.
Kdo se chcete podívat na záznam pořadu "Věříš si?", klikněte zde!

Připravila: Mgr. Renata Miková


<< zpět / top ^

 


březen 2010

Matematický král na naší škole

soutěž Letos jsme uspořádali již druhý ročník matematické soutěže. Zúčastnili se jí žáci 2. stupně ve dvou kategoriích 6. a 7. ročník; 8. a 9. ročník. Mladší žáci jen tak poměřili síly a nejlépe se dařilo Robertu Filovi. Král matematiky na ZŠ Křenová vzešel z druhé kategorie, a pro mnohé nebylo překvapením, že se jím stal obhájce loňského titulu Adam Bokor z 8. B. V těsném závěsu za ním byli chlapci z 9. A Tomáš Kloboučník a David Brychta. Vítězům gratulujeme a všem, kteří se zapojili - děkujeme :-)


Prohlédněte si fotografie.

Připravila: Mgr. Jana Procházková


<< zpět / top ^

 


březen 2010

Vyhráli jsme soutěž !!!

soutěž Na začátku března se žáci 3.B + 4.B zapojili do projektové soutěže „Příroda a děti“. S paní učitelkou stříhali, lepili, v časopisech a na internetu hledali obrázky a informace o přírodě a co se s ní děje na jaře. Pak jsme byli pozváni na slavnostní vyhlášení do Ernova sálu v Radnické ulici a při programu plném písniček a zábavy nás vyhlásili jako výherce. Všichni jsme dostali spoustu cen a dokázali si, že jsme docela šikovní! Na náš výtvor se můžete kouknout ve fotogalerii.


Vstup do fotogalerie.

Připravila: Mgr. Renata Miková


<< zpět / top ^

 


15. ledna 2010

Projekt partnerská třída

V pátek 15.1. jsme poprvé vyzkoušeli tento typ projektového vyučování. Sešli se děti 3+4.B a žáci 6+7.B. Téma naší společné práce byly bajky. Starší spolužáci seznamovali své mladší kamarády s pojmem bajka, kdo v ní vystupuje a co z ní vyplývá.
Také si připravili dramatizaci jedné z bajek a v závěrečné části pomáhali menším s výrobou masek zvířátek.Třeťáci se čtvrťáky jim jako poděkování zahráli také pohádku o zvířátkách.
Děti spolu moc hezky spolupracovaly, pomáhaly si a všechny si zaslouží velkou pochvalu.


Prohlédněte si fotografie.

Připravila: Mgr. Renata Miková


<< zpět / top ^

 


18. ledna 2010

Prosincová vystoupení skupiny Bongáči


Na Zelňáku

4.12.2009 Brněnské výstaviště Vánoční trhy

Vyhlašování výsledků soutěže pořádané Městskou policií pro základní školy. Organizátoři soutěže nás požádali, abychom vyhlašování zahájili krátkým blokem písní a dalším blokem zakončili. Bylo to velmi pěkné vystoupení v příjemném prostředí. Mnozí diváci nám přišli projevit uznání až do šatny a chtěli znát data našich dalších vystoupení.

12.12.2009 Vánoce na Zelňáku

Poprvé se konala předvánoční koledování a vystupování na Zelném trhu. V rámci této akce jsme připravili několik tradičních koled v netradičním podání. Měli jsme s nimi velký úspěch, dokonce jsme museli na žádost diváků přidávat.

17.12.2009 Vánoce přicházejí …(i do naší školy)

Jako rozloučení pro nás s velmi úspěšným rokem jsme zahráli svým spolužákům, učitelům, rodičům. Bylo to pěkné vytoupení našich mladších spolužáků, kteří zazpívali krásné koledy, někteří z nich si zasoutěžili o nejlepší tanečníky čardáše. Naše skupina to všechno zahájila a také ukončila.


Podívejte se do fotogalerie!

Připravila: Mgr. Ludmila Kotlánová


<< zpět / top ^

 


14. prosince 2009

Brněnské Vánoce

Ve středu 2. 12. se chlapci z V.A zúčastnili komentované prohlídky komplexu Staré radnice v rámci Brněnských Vánoc 2009.
Prohlídka začala před portálem Staré radnice s fiálami. Zájemci si vyslechli pověsti, které se pojí jak ke křivé fiále, tak potom i k Brněnskému drakovi a kolu. Dozvěděli se, kde bylo na radnici vězení a proč ční z fasády na ulici Mečová tvář radního. Nakonec všechny mladá průvodkyně zavedla do Freskového a Ernova sálu a dokonce i do rekonstruované Klenotnice.
Chlapci jen litovali, že ten den nebyla přístupná věž s rozhlednou. Tak snad příště.


Fotografie z akce zde!

Připravila: Mgr. Anna Kopřivová


<< zpět / top ^

 


25. listopadu 2009

Projektový den „Třídíme odpad“ na 2.stupni

Veletrh základních škol Ve středu 25. listopadu se na naší škole uskutečnil projektový den: Třídíme odpad. Žáci druhého stupně si zábavnou formou ověřili své znalosti o třídění odpadu. Dozvěděli se proč třídit odpad a jak je důležité, aby se zapojil opravdu každý.
Od konce tohoto projektu jsme začali s tříděním plastů na naší škole. Zapojili jsme se do projektu „RECYKLOHRANÍ“, kde se zaměřujeme na sběr a třídění vybitých baterií a drobného elektro odpadu.


Fotografie zde!

Připravila: Mgr. Alena Vaňková


<< zpět / top ^

 


27. listopadu 2009

Veletrh základních škol

Veletrh základních škol Ve čtvrtek a pátek jsme se zúčastnili veletrhu brněnských základních škol. Stánek naší školy jsme chystali ve čtvrtek dopoledne a ve 14,00 hodin byl veletrh slavnostně zahájen zástupci města a školského úřadu. Potom už přicházeli do Centra volného času Lužánky v Brně rodiče a každý den měli do 18,00 hodin možnost seznámit se s brněnskými základkami. I my jsme se prezentovali na této zdařilé akci, což můžete shlédnout ve fotodokumentaci nebo na nové prezentaci naší školy, kterou jsme zde předvedli.


Prohlédněte si fotografie z akce.

Připravil: Mgr. Petr Kapounek


<< zpět / top ^

 


20. listopadu 2009

Listopadové hraní skupiny Bongáči

V listopadu Bongáči vystupovali na třech významných akcích:
7. 11. oblastní kolo hudební přehlídky pro děti a mládež do 18 let BRÁNA 2009 v divadle Barka v Brně. Školu reprezentoval Mirek Barkoci, kterého doprovázel na klávesy Michal Dornai. Vystoupení bylo velmi pěkné.
11.11.- 12.11. festival Roztančené školy v Praze. Vystupovala celá skupina, měla veliký úspěch. Jediným stínem na celém perfektním zájezdu bylo špatné ozvučení při vystoupení.Kluci zanechali velmi dobrý dojem nejen svou muzikou, ale i svýmcelkovým vystupováním.
14.11. 8. ročník multikulturního festivalu Django fest. V první části vystupovali vítězové soutěže mladých talentů Street Sounds. V kategorii tradiční romská hudba zvítězila skupina Bongáči a to jak u diváků, tak u odborné poroty. Vystoupení na festivalu přijali zúčastnění diváci s nadšením, dokonce si se skupinou zazpívali a zatančili.


Fotografie z akcí:
Roztančené školy na ZŠ Grafická, Praha.
Django fest, Fléda-Brno

Připravila Mgr. Ludmila Kotlánová


<< zpět / top ^

 


20. listopadu 2009

Vlastivědná procházka Prahou

Kouzelnické představení Ve středu 28. října využilo devět žáků V.A akce obchodního řetězce Lidl a s jejich výhodnou jednodenní jízdenkou na vlak se vydalo do Prahy. Svou vlastivědnou procházku zahájili na Pražském hradě. Ve vstupu do Hradu severní branou jim zabránila hradní stráž, protože za několik minut pan prezident Klaus odhaloval sochu českého lva. Pak děti obhlédly katedrálu sv. Víta, sochu sv. Jiří s drakem a nahlédly do příkopu, kam dopadli dva místodržící při defenestraci roku 1618. Protože se blížila dvanáctá, spěchali žáci k Matyášově bráně, aby byli svědky střídání hradních stráží. Poté si v Nerudově ulici prohlíželi domovní znamení a jejich kroky směřovaly ke Karlovu mostu. Odtud se vydali na Staroměstské náměstí, kde sledovali procesí dvanácti apoštolů v okénkách orloje. Na dlažbě náměstí hledali místo, kde v roce 1621 stála šibenice pro 27 českých pánů. U Národního divadla se páťáci rozloučili s Vltavou a zbývalo se seznámit s nejdelším náměstím – Václavákem. Pod jezdeckou sochou sv. Václava nastoupili na metro, které je odvezlo do Holešovic a hurá domů – do Brna.


Fotografie si prohlédnete zde.

Připravila Mgr. Anna Kopřivová


<< zpět / top ^

 


10. listopadu 2009

Navštívil nás kouzelník

Kouzelnické představení V úterý jsme měli možnost zavítat do tajemství kouzel. Na naši školu přijel kouzelník. A to ne ledajaký. Hned dva se svojí pomocnicí. V rámci svého téměř hodinového vystoupení jsme nahlédli pod pokličku tajů, triků a kouzel, se kterými nás bavil pan Lubor Kellner. A to není kouzelník jen tak obyčejný. Se jménem Kellner se vždy spojovaly velkolepé iluze, krásné ženy, mistrovské úniky a mnoho dalšího pod vedením mistra Josefa Zdenka Kellnera (6.12.1918-1992), tatínka Lubora Kellnera, který patřil k nejlepším v tomto oboru. Jedna z nejslavnějších iluzí Kellnerů, která dosud nebyla překonána a je originálem rodu Kellnerů, se nazývá "tančící panáček". Tento z uzlíků kapesníku vyrobený panáček ohromoval a dodnes ohromuje lidi po celém světě. I my jsme měli možnost v závěru vystoupení pana Kellnera tohoto panáčka vidět tancovat v naší tělocvičně. Moc se nám to líbilo a těšíme se, až se za námi přijede zase podívat. DĚKUJEME !


Fotky z vystoupení v naší tělocvičně zde.

Připravil Mgr. Petr Kapounek


<< zpět / top ^

 


7. listopadu 2009

Podzimní projekt „Den stromů“ na 1. stupni

Den stromů 20. říjen byl v kalendáři označen jako Den stromů. Všichni žáci 1. stupně se účastnili dvoudenního projektu, ve kterém si ověřili své znalosti o podzimu a stromech pozorováním, vlastní činností, hrou a pohybem. První den jsme strávili v přírodě a donesli si nádherné řetězy z listí opadaného z různých druhů stromů, které jsme se naučili rozlišovat. Teď nám krásně zdobí chodby školy.
Druhý den jsme pracovali s interaktivní tabulí, bylo to ohromné a moc nás to bavilo. Pak jsme se také učili samostatně vyhledávat informace v knihách a na internetu. Na závěr jsme si vyrobili barevné ptáčky z papíru.
V obou dnech se vzájemně propojila prvouka, přírodověda, pracovní činnosti, výtvarná výchova a tělocvik, ale také environmentální a osobnostní výchova.


Fotografie si prohlédnete zde.

Připravila Mgr. Renata Miková


<< zpět / top ^

 


10. října 2009

Praha – 6. 10. 2009 8.A, 8.B a 9.A si vyrazili

Deformovaný učitel s žáky :-) Příjemně teplé říjnové ráno nás přivítalo na autobusovém nádraží u Grandu v kompletní sestavě. Cesta proběhla v klidu. Naše první kroky v Praze vedly do metra. Nasedli jsme do přijíždějící soupravy, kde zrovna seděl pan doktor Kroupa (Vám neznalým, herec David Suchařípa, který hrál v seriálu Ordinace v růžové zahradě doktora Kroupu). Malý problém nastal pod Petřínem, kam kvůli technické poruše nejela lanovka. Nevadí – půjdeme pěšky. Někteří se hodně zapotili, ale jinak to byl pohodový výstup. Na vrcholu nás čekala odměna v podobě návštěvy zrcadlového bludiště, a to byla „fakt sranda“. Jen co jsme nabrali sílu, čekalo nás 299 schodů, na 60 m vysokou Petřínskou rozhlednu. Výhled, na sluncem zalitou Prahu, byl úžasný. Trochu se to s námi houpalo, ale zvládli jsme to. Cestou na Pražský hrad jsme se zaposlouchali do cinkání zvonků na Loretě a dorazili jsme přesně na výměnu hradní stráže. Uličkami starého města jsme sešli až na Karlův most, ale před vstupem na tento skvost přišla záchrana, v podobě jídla u McDonalda ;-). Posilnění a odpočatí jsme pokračovali na Staroměstské náměstí, kde vždy v celou hodinu lidé sledují Pražský orloj. Další zážitky na nás čekaly ve 3D kině, kam jsme jeli na film G-Force. Den utekl jako voda. Posledním bodem programu byla procházka po Václavském náměstí. Někdo si koupil dobroty, někdo něco hezkého na sebe či na památku, a to už se náš výlet chýlil ke konci. Unavení, uchození, ale spokojení jsme nasedli do „žluťásku“ a vyrazili směr Brno. Všem účastníkům děkujeme a těšíme se na další společné zážitky…


Prohlédněte si fotografie.

Připravila Mgr. Jana Procházková


<< zpět / top ^

 


29. září 2009

Turnaj EUROPOINT 09 v kopané zahájen

Fotbalový zápas Turnaj Europoint Brno 2009 zahájil v pátek 25. září 2009 fotbalovým zápasem na našem hřišti. Postup do dalšího kola si bohužel zajistil zásluhou útočníka Šándora tým ZŠ Kneslova, který nás porazil 3:6. V turnaji startují celky složené ze žáků nejvyšších ročníků přihlášených základních škol, které se nacházejí v prstenci kolem vznikajícího Jižního centra. Během října budou následovat další sportovní akce, a to spolu s fotbalovými zápasy soutěže ve florbalu, kterého se také hodláme zúčastnit a v košíkové. Celkový vítěz získá Pohár Europoint Brno 2009, nejlepší týmy z jednotlivých sportovních odvětví pak poháry Jižního centra.
V úvodním zápase turnaje mezi fotbalovými týmy základních škol hostila naše škola celek Kneslové. Ve čtvrté a šesté minutě skóroval hostující Šándor, přesto jsme se Kneslové nezalekli. V osmé minutě vstřelil branku náš Dirda a v zápětí vyrovnal přesnou střelou Čipera. Do konce poločasu však byli hosté úspěšní ještě dvakrát. Po velmi špatné koncentraci na hru jsme ve druhém poločase obdrželi v jeho úvodu ještě dvě branky. Ke konci zápasu jsme sice hráli lepší hru, ale poslední branka, kterou vstřelil náš Dirda, již nic nezměnila. Utkání skončilo 3:6. Největší podíl na tom měl Jan Šandor ze ZŠ Kneslová, který čtyřikrát skóroval. Měl ještě další šance, ale náš dobrý brankář mu v tom zabránil. Odměnou za naši velkou snahu byla červená čepice s logem turnaje, kterou jsme dostali od pořadatele letošního ročníku.
Děkujeme!
Branky – ZŠ Křenová: Dirda (8.a 27. minuta), Čipera (8.) ZŠ Kneslová: Šandor (4., 6., 11. a 19.), Hybášek (9.), Hornoch (17.)
ZŠ a MŠ Křenová: Miroslav Barkoci, Mirek Čipera, Martin Šándor, Michal David, Patrik Lakatoš, Mário Dirda, Roman Odehnal, Jan Čonka
ZŠ Kneslova: Jan Šándor, David Hornoch, Mirek Prokop, Martin Přichystal, Marek Hybášek, Lukáš Syrný, Vu Khac Tiep (Tom)

Další informace o turnaji "Europoint Brno 2009" naleznete zde.


Prohlédněte si fotografie.

Připravil Mgr. Petr Kapounek


<< zpět / top ^

 


22. září 2009

Šesťáci byli úspěšní!

Žáci 6.A se v minulém roce zúčastnili výtvarné soutěže: Krok za krokem bez úrazu v dopravě. HBH Projekt a kancelář Brno – Zdravé město MMB pořádá tuto soutěž se záměrem pomoci snížit počet dopravních úrazů a úmrtí. Naši žáci v této soutěži zvítězili. Ve středu 16. 9. 2009 jsme se, v rámci Evropského týdne mobility, zúčastnili slavnostního zahájení provozu pojízdné výstavy dětských prací v tramvaji.
Od středy se v Brně můžete svézt v tramvaji, která je vyzdobena pracemi našich žáků a žáků dalších dvou škol.



Prohlédněte si fotografie.

Připravila Mgr. Alena Vaňková


<< zpět / top ^

 


Akce roku 2008/2009

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v minulém roce...

<< zpět / top ^