Zpět na hlavní stránku

Akce školy ve školním roce 2013 - 2014

 

 


Akce, které proběhly v rámci projektu KŘENKA – zážitkem k inkluzi, který je financován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Evropského sociálního fondu, naleznete ZDE!!!

 

 

vloženo 25. dubna 2014

Velikonoční tvoření v MŠ

Na úterý 15. 4. 2014 jsme pozvali rodiče do MŠ, aby spolu se svými dětmi vytvořili pár pěkných výrobků ve Velikonočním tvoření.
Na výběr měli čas od 8.00 hod. nebo 13.00 hod. Rodiče si přinesli nebo upravili v MŠ PET lahev jako květináč, vysypali jej hlínou, zaseli pšeničku. Další možností bylo malování barvami na bílé vyfouknuté vejce. Mnohá vajíčka vypadala jak od maléreček. Umělé vajíčko se omotávalo různými vlnami a stužkou, každé bylo originál. Papírové vajíčko se obkreslilo podle šablony a panáček s píšťalkou bude dělat nejen radost, ale i výzdobu na okně. Z keramické hlíny si všichni tvořili figurky, nebo vyváleli a vykrajovali tvary formičkami. Vyráběli se slepičky – jako stojánek, nebo na zavěšení, modelovali se zajíčci i košíčky s vajíčky.
Odměnou byl všem čas příjemně strávený při hraní a tvoření před Velikonočními svátky a radost a pohoda při společné činnosti, což je vidět na přiložených fotografiích. PET květináčky si děti obalily druhý den žlutým ubrouskem, vybraly si mašličku, do hlíny si zapíchly papírovou ovečku zdobenou vlnou, žluté kuřátko s pírky, ze samotvrdnoucí hmoty, které si ve školce děti vyrobily dříve, přidaly si malované vajíčko na špejli a vlněné vajíčko pověsily ovečce jako kabelku.
Doufáme, že pšenička vyrašila a dělala všem doma dlouho ozdobu a radost. Jen výrobky z hlíny se musí vypálit, naglazovat a děti si je domu přinesou na ozdobu později.
Akce byla příjemná, může se stát každoroční tradicí MŠ.


Připravily: Věra Zahradníčková a Věra Škvařilová, učitelky mateřské školy


<< zpět / top ^

 


vloženo 18. března 2014

Růžena Seykorová získala ocenění

Mgr. Růžena Seykorová Brněnští pedagogové získali titul "Učitel roku".
Pořadí schválila Rada města ve středu 12. března 2014. Celkem bylo navrženo 29 pedagogických pracovníků.
Slavnostní ceremoniál předávání ocenění se uskuteční za účasti náměstkyně pro kulturu a sociální oblast Jany Bohuňovské u příležitosti Dne učitelů ve čtvrtek 27.března 2014 v 10.30 hodin na Nové radnici, Dominikánské náměstí 1, Rytířský sál. Jihomoravské novinky informovala Jana Vašíčková, tiskové středisko KPMB.
Ve II. kategorii „Ocenění za dlouhodobou pedagogickou činnost“ se umístila naše paní učitelka Mgr. Růžena Seykorová, která učí na naší škole děti v první třídě. Přejeme jí mnoho radosti z práce a vše dobré v dalších letech.
Video ze slavnostního ceremoniálu si můžete prohlédnout zde (od 17:22)!


<< zpět / top ^

 


vloženo 3. března 2014

Poslední bruslení

Křenová na bruslích Ve středu 26. 2. 2014 jsme s dětmi z prvního i druhého stupně naposledy navštívili ledovou plochu u obchodního centra Olympia. Zimní bruslící sezónu jsme završili v hojném počtu. Sešli se zde nejen žáci naši školy, ale také se k nám připojily dvě třídy ze ZŠ Holzova z Líšně. Na ledě v jednu chvíli bruslilo až padesát dětí. Zavládla zde pohodová atmosféra, i když nás bylo opravdu spoustu. Akci jsme si náležitě užili. Mnozí z nás už se zase těší na příští zimní sezónu, kdy jistě možnost těchto sportovních aktivit opět využijeme.



Fotografie zde!

Připravil: Mgr. Tomáš Gaja


<< zpět / top ^

 


vloženo 5. prosince 2013

Vánoční zpívání na Zelňáku 3. 12.

Zpívání na Zelňáku Kapela naší školy Bongáči jako každý rok vystoupila na Vánočních trzích na Zelném trhu. Všechny třídy od čtvrté až po devátou se přišly podívat na své spolužáky a nahlédnout na vánoční atmosféru v centru Brna. Naši zpěváci, zpěvačky a hudebníci zahájili svůj koncert koledou Vánoce, Vánoce přicházejí, následovaly již známé romské písničky jako Phen tu čhaje, Venku sněží, Amare...
Obecenstvo bylo nadšené a lidé, co procházeli kolem, se zastavovali a tančili. Bongáči si vysloužili takový potlesk, že museli zazpívat i písně, které nebyly v plánu. Svůj koncert ukončili koledou Tichá noc v romském jazyce a jejich spolužáci pod pódiem si užívali hudbu tancem.
Po vydařeném koncertu jsme si udělali procházku po trzích na Zelném trhu, na náměstí Svobody i na Moravském náměstí, někteří žáci se posilnili trdelníkem nebo perníčky. Prohlédli jsme si živé kozy a ovce v zookoutku, dřevěný betlém, a kdo měl nějaké přání, zazvonil si na vánoční zvonek. Také jsme využili možnosti napsat dopis pro Ježíška. Budou to pěkné Vánoce:-)



Fotografie zde!

Připravila: Mgr. Zuzana Svobodová


<< zpět / top ^

 


vloženo 4. prosince 2013

Divadelní představení

Divadélko... Žáci - ze čtvrté třídy pod vedením jejich třídní učitelky Ivety Novákové a druhého pedagoga Nikoly Hrubešové - si připravili vánoční divadlo pro své spolužáky a rodiče. Představení již bylo odehráno speciálně pro první a druhý ročník ve třídě. Čtvrťáci si zahráli narození Ježíše Krista.



Fotografie zde!

Připravila: Mgr. Nikola Hrubešová


<< zpět / top ^

 


vloženo 22. listopadu 2013

Cocacola cup - fotbalový turnaj

Dne 23. 10. 2013 jsme odehráli první kolo prestižního fotbalového turnaje pro žáky 2. stupně. Na hřišti Lokomotivy Brno Horní Heršpice odehráli kluci čtyři zápasy. V prvním zápase jsme hráli se Základní školou z Úvozu. Zápas pro nás skončil nešťastně 6:0. V druhém zápase jsme se utkali s naší spřátelenou školou z Osmecu. První polovina zápasu byla v silách celkem vyrovnaná, ale naši hráči se namlsali prvních gólů a pak jejich průbojnost přestala býti tak silnou, aby vydrželi nátlak protihráčů. Nakonec jsme prohráli 6:3. V tomto zápase se o góly postarali Pícha, Sedláček a Dornai. Další zápasy byly bohužel obdobné. Se ZŠ Herčíkova jsme prohráli 6:0. A poslední zápas - to již vypadalo, že bychom mohli konečně vyhrát, ale po dvou našich gólech začala ze strany protihráče střelecká salva... Při závěrečném hvizdu byl stav utkání 5:2. Góly zde vstřelil Dominik Dornai.
Tento neúspěch byl pro nás motivačním prvkem a uvědomili jsme si, že je třeba dlouhodobá píle a vytrvalost v tréninku, abychom v příštím ročníku mohli ukázat, že i velký fotbal pro nás není nic nemožného.


Připravil: Mgr. Tomáš Gaja


<< zpět / top ^

 


vloženo 17. října 2013

Koncert pro Benjamínka

Naše tanečnice. Dne 15. října 2013 v 19 hodin zahájila skupina Bongáči benefiční „Koncert pro Benjamínka“, který se uskutečnil v Sále Milosrdných bratří (Vídeňská 7) v Brně.
Vystupovali jsme v překrásném prostředí kláštera. Cikánské rytmy - společně s divokým tancem - se staly nezapomenutelným zážitkem v očích a možná i srdcích posluchačů.
Vše o koncertě naleznete zde.
Děkujeme za pozvání.



Fotografie zde!

Připravil: Mgr. Zdeněk Lichtneger


<< zpět / top ^

 


vloženo 28. září 2013

Sběr papíru

Sbíráme papír. Pravidelně jsou žáci vyzýváni, aby přinesli co nejvíce sběrného papíru. Tentokrát byli motivováni možností nechat se vyfotografovat v kabině nákladního vozu, který papír odváží. Sběr se povedl, dohromady jsme nasbírali několik stovek kilogramů papíru. Nejvíce přinesl Pavel Krejčí, Miroslav Faldík a Valentýn Berousek. Každý se hrdě vyfotil v autě a nakonec si nechali udělat společnou fotografii.



Fotografie zde!

Připravila: Mgr. Zuzana Svobodová


<< zpět / top ^

 


Akce roku 2012/2013

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v minulém roce...

Akce roku 2011/2012

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v minulém roce...

Akce roku 2010/2011

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v minulém roce...

Akce roku 2009/2010

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v minulém roce...

Akce roku 2008/2009

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v předminulém roce...

<< zpět / top ^