Zpět na hlavní stránku

Akce školy ve školním roce 2014 - 2015

 

 


Akce, které proběhly v rámci projektu KŘENKA – zážitkem k inkluzi, který je financován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Evropského sociálního fondu, naleznete ZDE!!!

 

 

vloženo 25. května 2015

Soutěž jako Brno

Soutěž jako Brno. V pátek 22. května 2015 se některé třídy prvního a druhého stupně vydaly do Lužánek, kde se konalo slavnostní vyhlášení soutěže "Soutěž jako Brno", kterou pořádala firma RC auta pro děti. Naše škola se do soutěže přihlásila. V průběhu měsíce května jsme postavili tři papírové stavby - Besední dům, Letmo a obchod s kočárky na ulici Křenová.
V tento slavnostní den se sešli všichni stavitelé. Z budov si postavili malé městečko. Celou akci oživily prohánějící se modely aut, které řídily právě děti.
Jak jsme dopadli? Byli jsme "veleúspěšní". Odnesli jsme si diplomy za vítězství v "Soutěži jako Brno - Hlavní cena a Objekt drobného podnikání". Však... Podívejte se do fotogalerie.



Fotografie zde!

Připravil: Mgr. Zdeněk Lichtneger


<< zpět / top ^

 


vloženo 20. dubna 2015

Slavíci ve školní lavici

Slavíci ve školní lavici. Dne 9. dubna 2015 v odpoledních hodinách se uskutečnila dlouhou dobu očekávaná soutěž "Slavíci ve školní lavici". Jak samotný název napovídá, jde o pěvěckou soutěž jednotlivců, dvojic nebo skupin. Děti se připravovaly v hodinách hudební výchovy nebo v zájmových kroužcích. Účinkující zpívali české a romské písně. A to buď za doprovodu školní kapely Bongáči nebo třeba i bez doprovodu. A právě tito soutěžící dali co nejvíce vyniknout kráse svého hlasu a objevili se na předních místech. O tom rozhodovala tříčlenná porota. Program byl obohacen takřka profesionálním vystoupením školní skupiny Bongáči. Přišli si za námi zazpívat i bývalí žáci školy. Celé odpoledne bylo moc fajn...
Jak vše dopadlo:
I. stupeň:
1. místo: Marie Ferencová, 3. A
2. místo: Isabela Daňová, 4. třída a Jan Horváth, 2. A
3. místo: Jennifer Lacková, 2. A a Ernest Lacko, 4. třída
Čestné uznání:
žáci 1. třídy za pěkný projev a odvahu vystoupit;
Lacko, Pilo, Tomek, žáci 4. třídy za výkon a odvahu zpívat z plných plic
II. stupeň:
1. místo: Vanesa Gažiová, 7. třída a Dominik Albrecht, 9. A
2. místo: Erika Dirdová, 7. třída a Michaela Filová, 8. A
3. místo: Romana Daňová, 7. třída
Vítězům gratulujeme!


Fotografie zde!

Připravil: Z. Lichtneger


<< zpět / top ^

 


vloženo 29. března 2015

Matematický král na Křenové

Matematický král. Letos jsme uspořádali již 7. ročník matematické soutěže s názvem "Matematický král", do které se zapojili žáci 2. stupně. Obě dvě kategorie (6. - 7. roč. a 8. - 9. roč.) řešily hlavně logické úlohy a všichni se snažili dostat ze sebe co nejlepší výkon. Na putovní koruně krále matematiky přibylo jméno Michaely Gažiové z 9. A, která získala absolutně nejvyšší počet bodů. Dne 24. března proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků a předání sladkých cen. Všichni moc gratulujeme nejen vítězce soutěže, ale i všem umístěným. Ostatním budeme držet palce, aby příští rok na královské koruně bylo právě jejich jméno.



Fotografie zde!

Připravila: Mgr. Anna Krausová


<< zpět / top ^

 


vloženo 10. listopadu 2014

Sportovní utkání říjen/listopad 2014

Fotbal nás baví. Začátek školního roku je vždy velmi náročným a pro děti mnohdy stresujícím časem. Je tedy důležité zařadit mezi běžné školní aktivity i relaxační činnost. A tou je pro mnohé z nás zdravý pohyb – tedy sport. Většina žáků za mnou docházela již od začátku září s dotazy, kdy budeme hrát nějaký ten zápas či turnaj. Přihlásili jsme se tedy na několik florbalových i fotbalových turnajů. První větší akcí byl fotbalový turnaj Coca cola Cup. Chlapci přišli na hřiště dobře namotivovaní, nastoupili však proti týmům, které jak na první pohled bylo vidno, trénují i ve svém volném čase a hrají za nějaký fotbalový tým. Trénovanost a fyzická příprava jsou hlavním faktorem budoucích úspěchů. Tento turnaj pro nás nebyl příliš šťastný, avšak budiž nám pro příště motivací proč trénovat a v tréninku vytrvat.
Dalším sportovním setkáním, na které jsme byli pozváni, byl futsalový turnaj na ZŠ Elišky Přemyslovny. Futsal naši hoši mají v oblibě, proto zájem byl velký a výběr hráčů nebyl jednoduchý. V prvním zápase jsme nastoupili proti ZŠ Krásného. Technika práce s míčem byla u obou týmu na dobré úrovní, ale standardní situace nám bohužel dělají stále problémy. Mezery v obraně a špatné střídání se podepsalo na výsledku. Prohráli jsme 10:1. Druhé utkání s Eliškou nám ze začátku vycházelo vcelku příznivě a sem tam míč proletěl kolem soupeřovi branky. Chyběla nám však vytrvalost a pevná vůle. Bohužel štěstěna se přehoupla na stranu soupeře a utkání nakonec jednoznačně vyhráli. Zápas proti ZŠ Merhautova chlapci již naprosto vypustili a třetí prohra byla na světě. Do školy jsme se však vraceli s úsměvy na tvářích. Hoši pochopili, že se sice stali outsidery, ale radost z účasti z nich nevyprchala.
Tímto pro starší chlapce fotbalový turnaje na podzim končí, ale pokračuje ještě na florbalový turnaj. V krásné sportovní hale Hattrick v městské části Brno Lesná se setkáváme s naši partnerskou školou ZŠ 28. října a ZŠ Horní. Florbal se stal na naši škole druhým oblíbeným sportem hned po fotbale. Herně se sešli dva celky s podobnou úrovní připraveností. Rivalem zde jednoznačně byla ZŠ Horní. S osmecem jsme sehráli celkem vyrovnaný zápas, avšak gólových šancí měli borci s osmecu podstatně víc. Po prohře jsme hned nastoupili proti ZŠ Horní, kteří nás čile proškolili lekcí profi florbalu. Zápas skončil 12:0.
Naši mladší, tedy 4., 5. a 6. třída se tento rok poprvé ukázala na futsalovém turnaji. Chlapci již od začátku věděli, že nastoupí proti celkům, které budou mít více natrénováno. Chyby v obraně, základní herní činnosti jednotlivce a standardky, to vše se podepsalo na konečném výsledku všech zápasů. Byli jsme však na fotbalovém turnaji s mladšímy hochy naprosto poprvé. Klukům však nechybí optimismus a vůle. Z úst jednoho z hráčů zaznělo: „Příští rok jim to natřeme.“ Tento přístup snad klukům opravdu vydrží a příští rok již s větší dávkou odvahy a tréninkových zkušenností nastoupí proti těmto týmům znovu a ukáží co v nich opravdu je.

Sportu zdar! Váš tělocvikář.



Fotografie zde!

Připravil: Mgr. Tomáš Gaja


<< zpět / top ^

 


Akce roku 2013/2014

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v minulém roce...

Akce roku 2012/2013

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v minulém roce...

Akce roku 2011/2012

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v minulém roce...

Akce roku 2010/2011

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v minulém roce...

Akce roku 2009/2010

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v minulém roce...

Akce roku 2008/2009

::klikni:: Podívejte se, co všechno jsme zažili v předminulém roce...

<< zpět / top ^